Profieltest.nl
De beste profieltest van Nederland
Doe in 3 minuten de gemakkelijkste profieltest.
HeaderPT

Havo Profielkeuze

Hoe maak je een goede Havo Profielkeuze

Zit jij nu in het derde jaar van de Havo en moet je binnenkort een Havo profielkeuze gaan maken? Dat kan knap lastig zijn. Maar je bent niet alleen. Samen met jou zijn er vele andere scholieren die ook een Havo profielkeuze moeten gaan maken. Er zijn 4 profielen, namelijk het profiel Natuur & Techniek, Natuur & Gezondheid, Economie & Maatschappij en Cultuur & Maatschappij. Hieruit zal jij een profiel moeten kiezen dat het beste bij jou past.

Dus één van deze 4 Havo profielkeuzes is voor jou de juiste. Welk profiel jij moet kiezen? Lees hieronder de tips om de juiste keuze te maken!

Waarom is de profielkeuze Havo zo belangrijk?

Een goede Havo profielkeuze maken is erg belangrijk. Met het maken van de Havo profielkeuze bepaal jij namelijk welke vakken je krijgt en welke juist niet. Je kan met de profielkeuze Havo dus een keuze maken uit verschillende vakkenpakketten. Het is belangrijk om een goede Havo profielkeuze te maken omdat het vakkenpakket dat jij kiest een degelijke basis moet vormen voor de vervolgopleiding die jij leuk en interessant vindt. Je kiest met je profiel dus een richting waarin jij wilt gaan studeren.

Hoe bereid je je voor op een weloverwogen Havo profielkeuze?

Het is duidelijk dat het maken van een goede Havo profielkeuze belangrijk is. Maar hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt? Om te beginnen is het belangrijk om het doel van de profielkeuze Havo niet uit het oog te verliezen. Met de Havo profielkeuze kies jij een richting waarin jij na de Havo gaat studeren.

Vervolgens is het verstandig om je te verdiepen in jezelf voordat je een profielkeuze Havo maakt. Probeer de volgende vragen eens te beantwoorden:

  • Wat voor type ben ik?
  • Welke richting past bij mij?
  • Wat zijn mijn talenten?
  • Welke vakken vind ik leuk en interessant?
  • Welke studies lijken mij leuk en interessant?

Heb je bovenstaande vragen voor jezelf beantwoord en wellicht besproken met je ouders/verzorgers? Dan ben jij vast al iets wijzer over jouw Profielkeuzes Havo.

Twijfel je nog? Geen Paniek!

Als jij nog niet zeker weet hoe jouw profielkeuze Havo eruit gaat zien bieden wij jou de helpende hand. Met de gratis profielkeuzetest verschaffen wij jou meer helderheid over welk profiel het beste bij jou past. Door het maken van de Havo profielkeuze test bestaande uit 21 interessevragen adviseren wij jou welk havo profiel aansluit op jouw interesses.

Doe nu gelijk de profieltest om meer duidelijkheid te krijgen over welke van de Havo profielen het beste bij jou past! Succes!

Meer informatie over de profielen Havo, Natuur & Techniek, Natuur & Gezondheid, Economie & Maatschappij en Cultuur & Maatschappij vind je hier.