Profieltest.nl
De beste profieltest van Nederland
Doe in 3 minuten de gemakkelijkste profieltest.
HeaderPT

Profielen Havo

Zit jij nu in 3 Havo en ga je over naar Havo 4? Dan wordt het tijd om je te gaan verdiepen in de Havo profielen. Het kiezen van het juiste Havo profiel is een belangrijke keuze. Zo is deze keuze bepalend voor welke vakken je krijgt in het vierde en vijfde jaar én welke vervolgopleidingen jij na de Havo kan gaan volgen.

Uit welke Havo profielen kan je kiezen

Wij geven jou graag informatie over de profielen Havo omdat het profiel dat je kiest goed bij jou moet passen. Dat wil zeggen, het profiel dat het beste aansluit op jouw interesse gebieden is vaak ook de beste keuze. Probeer daarom voor jezelf duidelijk te krijgen waar jouw interesses liggen. Dan kan je vervolgens een van de Havo profielen kiezen. Je hebt de keuze uit de volgende vier Havo profielen: Natuur & Techniek, Natuur & Gezondheid, Economie & Maatschappij en Cultuur & Maatschappij.

Welke van de vier profielen havo past bij jou?

De juiste keuze uit de profielen Havo hangt dus af van jouw interesses.

Als jij bijvoorbeeld belangstelling hebt voor mensen, dieren en planten is het Profiel Natuur & Gezondheid (Profiel NG) iets voor jou. Ben jij goed in exacte vakken, en lijkt je ontwerpen, rekenen, onderzoeken en analyseren leuk? Dan is het profiel Natuur & Techniek (Profiel NT) een goede keuze. Het Profiel Cultuur & Maatschappij (Profiel CM) past bij jou als je communicatie, talen, cultuur, toerisme, onderwijs en hulpverlening interessant vindt. Als je meer gericht bent op commercie, economie, administratie, informatie en accountancy kan je het beste het profiel Economie & Maatschappij (Profiel EM) kiezen.

Tussen deze Havo profielen zit vast één profiel dat goed bij jou past.

Twijfel?

Als je nog niet weet welke van de Havo profielen het beste bij jou past, biedt profieltest.nl jou de mogelijkheid meer duidelijkheid te krijgen. Met de gratis profielkeuzetest krijg jij een beter beeld van welke van de profielen havo het meeste aansluit op jouw interesses, zodat jij gemakkelijker het juiste profiel kan kiezen.

Doe nu gelijk de profieltest om meer duidelijkheid te krijgen over welke van de Havo profielen het beste bij jou past! Succes!

Vind hier meer informatie over de profielen Havo, Natuur & Techniek, Natuur & Gezondheid, Economie & Maatschappij en Cultuur & Maatschappij.