Profieltest.nl
De beste profieltest van Nederland
Doe in 3 minuten de gemakkelijkste profieltest.
HeaderPT

Profielen VWO

Informatie over profielen VWO

Ben jij een derdejaars VWO scholier? Dan hebben jullie het op school vast al gehad over de VWO profielkeuze. De profielkeuze houdt in dat je aan het einde van het schooljaar moet kiezen uit één van de vier VWO profielen.

Omdat wij snappen dat het best moeilijk is om één van de vier VWO profielen te kiezen geven wij jou meer informatie over de profielen VWO.

Waarom er gekozen moet worden uit de VWO profielen

Het is erg belangrijk om het profiel te kiezen dat het beste bij jou past. Een goede keuze maken uit de VWO profielen is van belang omdat je hiermee de richting bepaalt van je opleiding na het VWO. Met het kiezen van één van de VWO profielen bepaal jij welke vakken je in VWO 4 en 5 gaat volgen en welke niet. De vakken vormen een basis voor je opleiding na het VWO. Met jouw profielkeuze bepaal je dus de richting waarin je kan gaan studeren.

Wij adviseren jou je goed te verdiepen in de verschillende profielen VWO, zodat je een weloverwogen beslissing kan maken. Zo kan jij na het VWO de studie gaan volgen die jij interessant vindt.

Welke van de vier profielen VWO past bij jou?

Er zijn vier VWO profielen, namelijk het profiel Cultuur en Maatschappij (C&M), Economie en Maatschappij (E&M), Natuur en Techniek (N&T) en Natuur en Gezondheid (N&G). Maar welk profiel moet je kiezen?

Als jij jezelf straks ziet werken in het zakenleven, en je bent geïnteresseerd in economie, recht, arbeid en veiligheid, dan is het profiel E&M wellicht iets voor jou. Het profiel C&M past bij jou als je belangstelling hebt voor kunst, taal, maatschappelijke vakken en rechten. Ben jij meer geïnteresseerd in de gezondheidszorg, landbouw en milieu? Dan is het Profiel N&G iets voor jou. Al je het leuk lijkt om te ontwerpen, te bouwen en te onderzoeken dan is het profiel N&T wellicht een goede keuze.

Doe direct de Profielkeuzetest

Als je het moeilijk vindt om een keuze te maken uit de VWO profielen is dat niet erg. Wij willen jou graag helpen. Dit doen we in de vorm van een gratis profielkeuzetest. Deze test bestaat uit 21 interessevragen. Aan de hand van jouw antwoorden op deze vragen adviseren wij jou welke van de vier VWO profielen voor jou de juiste is om te kiezen.

Klik hier om direct de profieltest te maken!

Lees hier meer informatie over de profielen VWO, Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Techniek en Natuur en Gezondheid.